Vrijwilligers

Open Monumentendag Gouda

Vrijwilligers gezocht

Hoe werkt het?

Over het algemeen vragen de werkzaamheden gemiddeld een half uur tot een uur per week. Voor de zomervakantie moet het totale programma gereed zijn. Dit betekent dat richting de zomermaanden de werkzaamheden meer tijd vragen. Met name de maand mei is een drukke maand. Sommige taken ‘kosten’ dan wellicht enkele uren per week, maar dit is afhankelijk van hoe we onderling het werk verdelen en hoeveel tijd iemand tot zijn of haar beschikking heeft.


Wij vragen vanzelfsprekend affiniteit met (een van) bovenstaande activiteiten/werkzaamheden, plezier in samenwerking en een warm hart voor het monumentale erfgoed van Gouda.


Mocht u alléén op Open Monumentendag (de zaterdag) als vrijwilliger actief willen zijn dan bent u ook van harte welkom! U kunt kiezen of u de hele dag inzetbaar wilt zijn of slechts een dagdeel.


Meer informatie? Mail naar info@monumentenstad.nl en geef aan waarnaar uw belangstelling uitgaat. Stichting Open Monumentendag Gouda neemt dan snel contact met u op voor een nadere kennismaking.

Bordje Open Monumentendag

Open Monumentendag Gouda wordt jaarlijks georganiseerd op de zaterdag in het 2e weekend van september. Stichting Open Monumentendag Gouda organiseert deze dag en alle bijbehorende activiteiten. Het team van OMD Gouda bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die hart hebben voor de stad Gouda en haar monumentale panden.


De meeste vrijwilligers zijn op Open Monumentendag actief. Een hele of een halve dag ondersteunen zij onze monumenthouders bij het in goede banen leiden van het monumentenbzoek. Enkele vrijwilligers vinden het ook leuk om ook bij de voorbereidingen betrokken te worden. Dat kan!


Voor onderstaande activiteiten kunnen wij hulp gebruiken:


  • Fondsenwerving, sponsoring: onder andere het onderhouden van contacten en werven van nieuwe sponsors.
  • Relatiebeheer monumenteigenaren en vrijwilligers: contacten onderhouden, bijhouden van adressen en contactpersonen.
  • Organiseren van het speciale genodigdenprogramma op de vrijdagavond voorafgaande aan Open Monumentendag, bijvoorbeeld een wandeling, lezing, borrel.
  • Communicatie/PR, Omd op de kaart zetten en onder de aandacht brengen gedurende het gehele jaar met als hoogtepunt de dag zelf. Via kranten, sociale media als twitter, facebook en deze website
  • Vormgeven zaterdag: route, invulling thema, samenstellen programmaboek, communicatie met monument-eigenaren en mede organisatoren van activiteiten.
  • Organiseren en begeleiden van de OMD Klassendag.
Haven met Tolhuis

CONTACT


Stichting Open Monumentendag Gouda

Piersonweg 5

2801 AD  Gouda

secretaris: info@monumentenstad.nl

webmaster: webmaster@monumentenstad.nl


Privacyverklaring