Klassendag

Klassendag

Voorafgaand aan Open Monumentendag, op de tweede vrijdag van september, is de Open Monumenten Klassendag. De klassendag wordt georganiseerd door Stichting Open Monumentendag Gouda en is speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Goudse basisscholen.


De Klassendag is dé kans om samen met de klas op onderzoek uit te gaan in en rondom monumenten in de eigen stad of omgeving.


Tijdens de Klassendag maken leerlingen kennis met het fenomeen ‘monument’. Leerlingen bezoeken een monument onder begeleiding van een enthousiaste rondleider, die het monument als geen ander kent en zo op unieke wijze de leerlingen de verhalen van de monumenten kan laten beleven.


De Klassendag sluit aan bij de kerndoelen binnen de domeinen 'Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en ‘kunstoriëntatie’. Deelname aan de Klassendag neemt ongeveer 1 dagdeel in beslag en er is weinig voorbereidingstijd nodig.


Opgeven voor de Klassendag kan door te reageren op de uitnodiging via de Brede School Gouda. Deze uitnodiging wordt verstuurd in het voorjaar.

Gevelsteen Museumtuin
Gevelsteen Museumtuin