Programma

Open Monumentendag Gouda

Welkom op Open Monumentendag 2018 in Gouda


Met veel genoegen presenteren wij het programma voor Open Monumentendag Gouda. U vindt hier en de op volgende pagina's korte beschrijvingen van de op zaterdag 8 september opengestelde monumenten en overige panden. Desgewenst kunnen onze vrijwilligers in het centraal informatiepunt u gericht adviseren over te bezoeken monumenten. Het centraal informatiepunt bevindt zich in het Stadhuis op de Markt en is van 10 tot 17 uur geopend. Uiteraard kunt u dan ook dit laatgotische gebouw uit 1450 met de historische raadszaal bezichtigen. Een mooie start van uw bezoek aan Gouda. Niet voor niets is Gouda uitgeroepen tot ‘Beste binnenstad 2015-2017’. Wij zijn er zeker van dat u, na uw bezoek, het eens zult zijn met de conclusies van de jury destijds: ‘Gouda is een zeer verrassende en bruisende stad met historische roots om trots op te zijn!’

Openingstijden


De monumenten zijn op Open Monumentendag van 10.00 tot 17.00 uur voor onze bezoekers geopend.

NB Enkele monumenten hanteren afwijkende openingstijden.

Lees verder op onze pagina met gedetaileerde beschijvingen van de geopende monumenten.

3 september: Lezing Sigfried Janzing


Op maandag 3 september is de jaarlijkse lezing die in samenwerking met Historische Vereniging Die Goude wordt georganiseerd.

Dit jaar wordt de lezing gehouden door Sigfried Janzing, directeur van Streekarchief Midden-Holland, met als werktitel “Met Katharina op reis: … archieven als verdieping van een reis door Europa”.

De lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats in gebouw Concordia, Westhaven 27. Aanvang 20.00 uur

Katharina van Alexandrië door Caravaggio
Sint-Janskerk zuidzijde

Activiteiten


In een aantal monumenten vinden op Open Monumentendag activiteiten plaats. Raadpleeg ons activiteitenprogramma voor een actueel overzicht.

Veiligheid


De opengestelde panden zijn meestal niet geschikt voor de ontvangst van een groot aantal bezoekers. Wij vragen u dan ook voorzichtig te zijn met aanwezige voorwerpen en deze vooral niet aan te raken als dat niet uitdrukkelijk is toegestaan. Dit om beschadigingen te voorkomen. Denkt u vooral ook aan uw persoonlijke veiligheid en volg de eventuele aanwijzingen ter plaatse op. Let daarbij extra goed op kinderen.

CONTACT


Stichting Open Monumentendag Gouda

Kamgras 6

2804 NR  Gouda

secretaris: info@monumentenstad.nl

webmaster: webmaster@monumentenstad.nl


Privacyverklaring