Main Menu

Macht & Pracht

Open Monumentendag vindt in Gouda plaats op 14 september en heeft als thema Macht & Pracht. Bij Macht & Pracht zal aandacht zijn voor verschillende soorten macht, en de pracht die daar uit voortkwam, en ons nog steeds omringt. Te denken valt bijvoorbeeld aan politieke macht, economische macht, rechterlijke macht of kerkelijke macht. De rijkdom, schoonheid en grootsheid die macht kon voortbrengen is overal om ons heen in gebouwen terug te vinden: grachtenpanden, patriciërshuizen, kerkengebouwen, handels- en kantoorgebouwen en de gebouwen van rechtspraak en openbaar bestuur.

Een grote diversiteit aan monumenten van Macht & Pracht zal op Open Monumentendag 2013 toegankelijk zijn. Dit jaar wordt de Vrede van Utrecht herdacht – waarbij 300 jaar geleden aan de onderhandelingstafel een einde gemaakt werd aan een reeks van oorlogen in Europa – evenals de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Beide herdenkingen zijn aanleiding voor het thema Macht & Pracht op de 27e Open Monumentendag.
Bron: www.openmonumentendag.nl

 

Turfmarkt 142

Vrijwilligers gevraagd!

Voor de organisatie zoeken wij enthousiaste vrijwilligers.

Wij zoeken vooral versterking voor de volgende gebieden:

• Fondsenwerving
• Relatiebeheer monumenteigenaren en vrijwilligers
• Organiseren van het speciale genodigdenprogramma op de vrijdagavond
voorafgaande aan Open Monumentendag
• Communicatie/pr

Mocht u alléén op Open Monumentendag (de zaterdag) als vrijwilliger actief willen zijn dan bent u ook van harte welkom. U kunt kiezen of u de hele dag inzetbaar wilt zijn of slechts een dagdeel.

Meer informatie? Maak uzelf vrijblijvend bekend op info@monumentenstad.nl en geef aan
waarnaar uw belangstelling uitgaat. Stichting Open Monumentendag Gouda neemt dan snel contact met u op voor een nadere kennismaking.

 

Comments are closed.

Informatie

Contact

Stichting Open Monumentendag Gouda
Kamgras 6
2804 NR Gouda