Main Menu

Lezing Die Goude 9 september 2013

Op maandag 9 september wordt door de Historische Vereniging Die Goude in samenwerking met Stichting Open Monumentendag Gouda een lezing gehouden binnen het jaarthema.  Het thema van Open Monumentendag 2013 in Gouda is ‘Macht en Pracht in de 18e eeuw’. De achttiende eeuw heeft een slechte pers gehad als de tijd van zelfverrijkende regenten die zorgden voor stagnatie en achteruitgang en pas door een revolutie werden verjaagd. Klopt dat beeld eigenlijk wel? Hoe leefden de machtigen in Gouda in de achttiende eeuw? Waar woonden ze en hoe gingen ze met elkaar om? Welke ideeën hadden ze over de wereld, het leven en hun stad? Wat is daarvan nog te zien en te beleven, ook op Open Monumentendag? Fred Vogelzang zal zich in de lezing baseren op de opengestelde monumenten binnen het thema en zich richten op hun vroegere functie en bewoners.

Fred Vogelzang (1961) studeerde geschiedenis aan de universiteit in Utrecht en in Leiden en was daarna een aantal jaren werkzaam als docent en wetenschappelijk onderzoeker aan de universitaire lerarenopleiding in Utrecht. Vervolgens trad hij in dienst bij de Federatie Stichts Cultureel Erfgoed, nu Erfgoedhuis Utrecht, als consulent regionale geschiedenis. In die functie ondersteunt hij professionele- en amateurhistorici die zich bezighouden met stad en provincie Utrecht. Hij is betrokken bij diverse publicaties en series op dat gebied.

De lezing begint om 20.00 uur aan de Westhaven 27 (Concordia) . De lezing is gratis toegankelijk voor leden plus één introducé. Niet-leden betalen 5 euro toegangsprijs.

 

Comments are closed.

Informatie

Contact

Stichting Open Monumentendag Gouda
Kamgras 6
2804 NR Gouda