Main Menu

Kasteel ter Goude

Het geheim van Gouda, zo brengt de Goudse VVV een bezoek aan de resten van het sinds 1577 verdwenen kasteel van Gouda onder de aandacht.
Onder de Goudse bevolking is het verhaal erover bekend. Aangetrokken door de geruchten over mogelijke geheime onderaardse gangen hebben vele honderden bezoekers de kasteelgewelven van het “kasteel van Jacoba van Beieren” bezocht sinds deze zijn uitgegraven. Vooral oudere Gouwenaars weten bij hun bezoek nog het nodige te vertellen over de vele verhalen die hierover in omloop zijn. Het is een archeologische opgraving die de fantasie van jong en oud prikkelt, een indruk uit het verleden die nog lang na het bezoek blijft hangen.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag 2013 is over het kasteel van Gouda een nieuwe website opgericht met interessante informatie over de situering van het kasteel, haar markante bewoners, maar ook over het gedane onderzoek en de opgraving van de gewelven. Kortom, naast de prachtige gewelven zelf is ook zeker de website een bezoek waard!

Website Kasteel Gouda

 

 

Comments are closed.

Informatie

Contact

Stichting Open Monumentendag Gouda
Kamgras 6
2804 NR Gouda