Main Menu

Activiteiten Streekarchief Midden-Holland

Van voorouders en andere archiefschatten tot oude handschriften en een mini-schoolreünie. Het Streekarchief Midden-Holland houdt open huis tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september!

Op zaterdag 14 september is Streekarchief Midden-Holland geopend in het kader van Open Monumentendag en Gouda Gastvrij. Tussen 10.00 en 16.30 uur kunt u het pand aan de Groeneweg 30 in Gouda (ingang ook via het parkje aan de Jeruzalemstraat) bezoeken en ontdekken.

In 2014 zullen zowel de studiezaal als het depot verhuizen. Het streekarchief laat daarom op deze Open Monumentendag nog één keer de huidige én vroegere functies van het gebouw zien. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur kunt u een rondleiding door het gebouw volgen, waarbij archiefschatten uit het depot getoond zullen worden. U komt dan op plaatsen waar u normaal niet mag komen! Tussen 11.00 en 16.00 uur is er een genealogisch spreekuur. Ben u op zoek naar die ene voorouder uit bijvoorbeeld Gouda, Schoonhoven of Waddinxveen? Of wilt u eens komen snuffelen aan stamboomonderzoek? Dan bent u van harte welkom om de studiezaal te bezoeken en onder leiding van een deskundige medewerker uw zoektocht te starten. Maar u kunt ook zelf oude Goudse teksten ‘ontcijferen’  bij de werkgroep  Gouda op Schrift.

Ook de vroegere functie van het gebouw komt aan bod. In de hal van het streekarchief zijn foto’s en archiefstukken te zien uit de tijd dat er nog een school gevestigd was. Wellicht heeft u hier op de Klaas de Vriessschool gezeten en heeft u goede of slechte herinneringen? Grijp dan uw kans om het gebouw weer eens terug te zien. Misschien heeft u nog wel klassenfoto’s en weet u ook de namen van uw klasgenoten nog. Neem uw foto’s mee om ze te laten scannen door het archief en wissel uw herinneringen uit met andere bezoekers. Foto’s en herinneringen mogen ook op papier of per mail worden ingestuurd. Ze worden dan met uw toestemming op de website geplaatst. Streekarchief Midden-Holland wil  hiermee een bijzonder dossier aanleggen als blijvende herinnering aan de geschiedenis en gebruikers van het gebouw.

Comments are closed.

Informatie

Contact

Stichting Open Monumentendag Gouda
Kamgras 6
2804 NR Gouda